Dolazak automobilom

Cestovni pravci

Gosti koji u Jadranovo dolaze iz Europskih zemalja mogu koristiti slijedeće cestovne pravce: Trst-Rijeka-Crikvenica (Jadranovo) i Zagreb-Karlovac-Delnice-Crikvenica (Jadranovo). Jadranovo je smješteno pored Jadranske magistrale te je daljeno 35 km od Rijeke, i samo 9 km od Crikvenice. U samo se mjesto može ući putem dva cestovna odvojka s Jadranske magistrale.

Informacije i pravila u cestovnom prometu

Za vožnju automobila stranim je državljanim potrebna važeća vozačka dozvola te potvrda o važećem osiguranju vozila. U Hrvatskoj se vozi desnom stranom, a ograničenja brzine su 130 km/h na autocestama i poluautocestama, 50 km/h u naseljenim mjestima i 80 km/h izvan naseljenih područja. Ograničenje brzine za automobile s prikolicom je 80km/h. Dozvoljena granica alkohola u krvi je 0,5 ppm.

Za pomoć na cesti zadužen je Hrvatski Autoklub (HAK), čija je dežurna služba dostupna 24 sata na dan na telefon 987. Informacije o cestarinama i mostarinama kao i sve ostale informacije o stanju na cestama, cijeni goriva i cestovnom prometu u Hrvatskoj dostupne su na adresi www.hak.hr ili putem info telefona +385 (1) 464 08 00.

Rent-a-car agencije i taxi služba

Riječka taxi služba radi 24 h i nalazi se na adresi žabica 1.

Informacije se mogu dobiti na telefon +385 (51) 335 138 (417). U Rijeci, a i svim ostalim hrvatskim gradovima nalaze se poslovnice međunarodnih rent-a-car agencija, a popis istih te njihove adrese i telefonske brojeve možete naći na adresi renta-a-car agencije.

2021. © Jadranovo Online. Sva prava pridržana.
close
Krenite tipkati da biste vidjeli postove koje tražite.
Scroll To Top